Nye fantastiske shopping muligheder

Kostumer til børn og voksne. Udvalget er efterhånden enormt

Bliv klar til fastelavn
Fastelavn er en kendt dansk højtid, der altid falder 7 uger før påskedag. Derfor bliver fastelavn, alt afhængig af hvornår påsken falder, holdt mellem 1. februar og 7. marts. Fastelavn er en ældgammel tradition, men helt op til 1900-tallet var fastelavn faktisk kun en fest for voksne. Før i tiden slog man katten af tønden, men tønden indeholdte ikke søde sager og lækkerier, som man kender det i dag. I stedet indeholdte tønden en levende sort kat. Dengang var katten nemlig et symbol på noget ondt, hvorfor man mishandlede den, for at forhindre ondskab. Ligeledes blev fastelavnsriset brugt til at slå det onde ud af mennesker. Og med kostumer og udklædning handlede det til dels også om at skræmme det onde væk, men det var samtidig en vigtig del af fastelavnsfesten, da de tilmed var sjove.
Disse traditioner har dog ændret sig markant, og fastelavn er i dag primært en festlig højtid for børn og barnlige sjæle som elsker udklædning og flotte kostumer.

Find den rette udklædning til fastelavn
Fastelavn har som sagt et utal af traditioner, der stammer helt tilbage fra 1800-tallet. Mange af disse traditioner er dog blevet justeret med tiden. For at blive helt klar til fastelavn, får du herunder nogle tips til hvilke traditioner, du skal følge op på.
Udklædningen er helt essentiel for den måde, vi i dag fejrer fastelavn på. Udklædninger er sjove og skaber en afslappet stemning såvel som et godt humør blandt børn og voksne. Der findes mange forskellige kostumer - blandt de mest populære findes prinsesse kostumer såsom Jasmin, Askepot og Rapunzel. Derudover er superhelte såsom Spiderman- og Batman kostumer også yderst populære blandt børn i dag. Det er kun fantasien, der sætter grænser for udklædningen. Mange laver desuden deres eget fastelavnsris af smågrene. I stedet for at piske det onde ud af mennesket, pyntes fastelavnsriset i dag med slik og tages med som et sjovt tilbehør til fastelavnsfesten.

Bliv skarp på fastelavnstraditionerne
Det er dog ikke kun udklædningen, der er vigtig til fastelavn. Den væsentligste underholdning til fastelavn er nemlig at slå katten af tønden. Denne tradition er dog blevet justeret, så det netop ikke længere er en rigtig kat, der befinder sig inde i tønden. I stedet er katten blevet udskiftet med frugt, slik eller andre lækkerier. Tønden bliver hængt op, og børnene stiller sig i en kø, hvoraf den forreste får tildelt et bat. Battet skal bruges til at slå på tønden. Den af børnene, der slår tønden i stykker, bliver efterfølgende udnævnt som kattekonge og får tildelt en krone.
Udover denne hyggelige underholdning bliver der ofte serveret noget lækkert bagværk. Særligt fastelavnsboller, som navnet antyder, er ideelt at servere til lejligheden. Fastelavnsboller er almindelige lyse boller, der indeholder en gullig kagecreme. Ovenpå boller tilføjes glasur for at sætte det sidste præg på bollerne.
For at blive helt klar til fastelavn handler det derfor om at have tjek på alle traditionerne – hvoraf både udklædning slå katten af tønden og fastelavnsboller er faste bestanddele. Når disse er på plads, er du helt klar til fastelavn.