Nye fantastiske shopping muligheder

Montering af flagstang er ikke svært blot følg vejledningen

Når du investerer i en flagstang er det også vigtigt at du får den monteret rigtigt så den kan holde til alle slags vejr og ikke lige pludselig vælter ned i taget på huset. Det er ikke fordi det er så svært, der er blot et par enkle regler der skal overholdes og så er du klar til at kunne hejse flaget hver gang der er en anledning til det.
Første step ved montering af flagstang er, at du skal grave et ordentligt hul og et godt fif, hvis den skal stå på en græsplæne. Når du starter så tag græsset af i større stykker og læg græstørvene pænt ved siden af, så du nemt kan ligge dem pænt tilbage rundt om flagstangen bagefter. Næste step er at blande noget beton, til at støbe den fast med. Det skal være en blanding af 1 del cement, 2 dele betongrus og 3 dele ærtesten. Når det er blandet godt sammen hældes det i hullet – nederste hul i støtten til at montere beslaget i, skal være 10-15 cm over jorden. Hvor meget der skal bruges afhænger af hullets størrelse og støttens længde.
Så skal støtten ned i hullet inde cementen stivner, hæld mere beton ned langs siden af støtten og husk at banke cementen sammen undervejs, med en lægte eller lignende. Ved montering af flagstang er det vigtigt og huske løbende, at tjekke om støtten står i vater, det er vigtigt at du tjekker på flere sider og ikke kun den ene. Nu skal betonen blot hærde og det tager 3-7 døgn alt efter hvilken årstid det er.
Men montering af flagstang er ikke kun at støbe støtten fast, der skal også monteres line, beslag og knop.
Knoppen monteres på toppen af flagstangen og bagefter føres linen igennem hullet, der sidder på undersiden af knoppen. Det er en god ide at fastgøre linen inden man begynder at monterer beslag og hejse flagstangen, for ellers har linen det med at smutte ud igen. Og når først stangen er hejs, er det træls at skulle have den ned igen lige med det samme, for at sætte linen fast igen.
Nu er det kommet til at beslagene skal fastgøres. Først skal der bores huller i flagstangen ca. 10 – 15 cm oppe fra bunden og mens stangen stadig ligger ned, kom da bolten i og hejs så flagstangen. Det kan være en fordel at have en hjælper, så den ene kan hejse og holde stangen mens den anden monterer og spænder beslagene fast. Husk når boltene spændes at gøre det skiftevis, så de bliver spændt jævnt alle sammen.
Så montering af flagstang er ikke nogen svær opgave, du skal blot følge vejledingen der følger med din flagstang og så er den hurtigt hejst til vejrs.