Nye fantastiske shopping muligheder

En flagstang i glasfiber kræver ikke så meget vedligeholdelse

I dag Danmark er der tradition for at bruge vores Danebrog ved mange lejligheder. Men er der bestemte regler for hvor, hvornår og hvordan forholdene skal være.
Egentlig er der ikke et bestemt regelsæt for hvor høj en flagstang skal være, men dog anbefales det at man køber en med udgangspunkt i husets højde. Det vil sige at den hverken bør være for høj eller for lav, så det kan se æstetisk korrekt ud. Og anbefalingerne er at et hus på 3 meter kræver en stang på 5 meter, 7 meter kræver en på 10 meter er huset 14 meter så skal der en stang på hele 18 meter til. Men igen det er en vejledning, det er ikke en regel. Det vil sige at den skal helst være højere end huset og anden beplantning, så man vil kunne se den ude fra vejen, selvom den står omme i haven.
I normale villakvarterer er mest normalt at se flagstænger på 7 – 10 meter og har man et højt hus eller en stor have den skal stå i, kan man sagtens have en flagstang på 12 - 14 meter.
Ligeså vel er der også en tommelfinger regel for hvor stort flaget skal være i forhold til flagstangen. Man siger at flaget gerne skal vær én femtedel af af selve flagstangens højde, det vil sige er flagstangen 10 meter, skal flaget kun være 2 meter.
Der er også meget snak om hvilket materiale man skal vælge når man køber en flagstang. Skal den være i glasfiber eller skal man vælge en i træ?
Nogle vil nok mene at det rigtige og mest autentiske er en i træ, for det er det den oprindeligt blev fremstillet i. Men sådan en stank kræver en del vedligeholdelse og den har også tendens til at slå revner. Ergo den holder sig ikke pæn så lang tid af gangen.
Tager men derimod en i glasfiber, så er den så godt som vedligeholdelsesfri, den skal blot vasker af i ny og næ, så er den så god som ny. Dette materiale har heller ikke tendens til at slå revner eller på anden måde se ramponeret ud. Derfor vælger mange denne løsning, fordi folk i dag har hverken tid eller lyst til at gå og pleje om en flagstang hele tiden.