Nye fantastiske shopping muligheder

Søg flagstang træ og se fordele og ulemper kontra glasfiber

Når først du har taget beslutning om at du vil have en flagstang i haven, så du kan flage på alle flagdage, fødselsdage og ved andre festlige lejligheder, bør du også overveje grundigt hvilken type flagstang du vil have. Der findes flagstænger i træ, metal og glasfiber og selvom en flagstang træ ikke nødvendigvis er den mest økonomiske eller letteste flagstang, både med hensyn til vægt og vedligehold, anser mange mennesker træ flagstænger til, at være den fineste og mest oprindelige model.
En træ flagstang ser rigtig godt ud, og de kommer normalt poleret og lakeret for at give dem et fornem udseende. Træstænger ser godt ud mod enhver bygning, såsom mursten, træ, vinyl eller aluminium. Du får ofte hvad du betaler for og når du køber en billigere model, vil du oftest også få en billigere aluminiums flagstang. Man skal bare være opmærksom på, disse flagstænger ofte bøjer eller knækker i stærk vind, mens en træ stang langt bedre kan absorbere og overleve det barske vejr, der sommetider opstår.

Men hvorfor skal man vælge den ene frem for den anden?
Hvis du skal være tro mod traditionerne, mener mange som sagt at det er en flagstang i træ der skal investeres i, men det indebærer også samtidig at man er villig til at vedligeholde den. For gør man ikke det, så har man ikke en flagstang i så lang tid, for den forgår simpelthen og bliver grim og skjoldet og se på.
Man skal hvert år have lagt flagstangen ned og have den vasket af og malet. Men inden man kan komme til det, skal man også lige give den en tur med noget sandpapir eller lignende, for at få gammelt maling af, så det nye kan sidde på. Det er lidt af en større omgang også fordi stangen ikke er så nem at ligge ned, på grund af den ikke sidder i noget beslag.

Vælger du derimod en glasfiber flagstang, så er den væsentlig nemmere at ligge ned, fordi den oftest fås med et vippe beslag, som gør det langt nemmere at tippe den og få den ned at ligge. Og når først den er der, skal den bare have en afvaskning og så er den klar til at blive hejst igen. Men derimod er den ikke helt så autentisk og traditionel som en flagstang træ er.
Så alt efter om du vægter traditioner, udseende, vedligehold eller praktik højest har det stor betydning for hvilken type flagstang du skal vælge.
Der er ikke nogle af typerne der er mere rigtige end andre, og begge typer fås også i mange forskellige længder, så det er udelukkende de andre punkter du skal beslutte dig ud fra.

En anden vigtig detalje når man køber flagstang er, hvor høj skal den være for at se ordentlig ud. Som udgangspunkt står de fleste flagstænger i nærheden af et hus og der er en regel der siger at den skal gerne være højere end huset. Så er dit hus for eksempel 5 meter skal stangen være 7 meter og er huset 10 meter skal stangen være 13 meter.
Men det er også vigtigt at flaget eller vimplen har den rigtige størrelse, man siger at flaget gerne skal være ca. 1/3 af flagstangens længde.

Der kan dog være visse eksempler på, hvor at enten flagstangen eller flaget ikke helt opfylder de regler man siger er standarden. Det er for eksempel hvis der er mange træer rundt omkring huset, så kan det være at flaget skal være lidt mindre for at det ikke vikler sig ind i grenene.

Så gør dig nogle grundige overvejelser inden du går ud og køber flagstang træ og flag, så du får det der passer bedst til dig og dine behov.