Nye fantastiske shopping muligheder

En flagstang sokkel skal monteres korrekt for at kunne holde

Når uvejret raser er der ofte mange ting der river sig løs og flyver rundt. En af de oftest sete flyvende genstande er efterhånden trampolinerne, de står i alle haver og mange ”glemmer” eller vælger ikke at fastmontere dem. Og grundet den store springdug, skal der ikke så meget vind til førend den letter fra jorden.
Men Der er også mange flagstænger der ligger sig ned når det blæser kraftigt og det er især dem, der ikke har en flagstang sokkel til at holde den fast til jorden. Der selvfølgelig også nogle der knækker i vinden og det hjælper en sokkel ikke på, men hvis ikke soklen er korrekt fastmonteret risikerer man at flagstangen med begynder at stå og vippe nede i hullet, for til sidst at rokke sig løs.
Der findes flere metoder til at montere den på, enten en sokkelfod eller et vippebeslag.
Den mest populære er nok sokkelfoden og den fås enten i beton eller i træ, men ens for begge typer er at den skal støbes fast i joden for at holde.
Det er vigtigt at man tager udgangspunkt i fodens længde når man graver hullet, for det skal være dybt nok til at kunne klare de ryk der kommer i den, når vinden blæser. Hullet skal være så dybt at det er halvdelen af længden på din flagstang sokkel og bunden af hullet skal være mindst en en femtedel af foden og toppen af hullet skal være mindst en tredjedel af længden.
Nede i bunden af hullet kommes der beton i de første 20 – 30 cm, derefter skal der fyldes op med jord indtil der er 30 – 40 cm fra hullets kant. Så påfyldes der igen med beton 20 – 30 cm og til sidst kommes der jord på toppen.
Der er vigtigt at man husker at stampe betonen og lader den hærde i ca. 5 dage inden man begynder at montere flagstangen.
Når man skal montere stangen på en flagstang sokkel, er der vigtigt at man sætter beslaget sådan at der er ca. 10 cm friluft mellem jorden og flagstangen, der gør at en træflagstang ikke så nemt kan suge fugt op og samtidig er det langt nemmere når der skal trimmes græs rundt om flagstangen.
Benytter man derimod et vippebeslag, skal betonklumpens størrelse laves ud fra hvor høj en flagstang man har. Det vil sige har man en stang på 9 – 12 m. skal betonklumpen være 40x40x110, altså 40 i bredden og 110 i dybden.
Man skal grave et hul svarende til hvor høj og bred betonklumpen skal være, så fylder man hullet med beton og montere beslaget ned i betonen med en afstand på 2 – 3 cm over jordoverfladen. Betonen skal igen hærde inden du monterer flagstangen.