Nye fantastiske shopping muligheder

Magnetterapi kan være en stor hjælp ved udvalgte smerte former

Der er mange i dag, der lider af forskellige sygdomme. Nogle diagnosticeret og andre mere skjulte, som man bare døjer med, men ikke kan sætte navn på. Men lige frustrerende er det og lige nødvendigt er det, at finde en måde hvor man an afhjælpe generne.
Der findes ligeledes rigtig mange behandlingsmetoder, såvel medicinske som alternative: En af de metoder der har gjort stort indpas de senere år er magnetterapi. Men som så mange andre behandlingsformer, kan det være svært at gennemskue hvad det er for en størrelse. Men det vil denne artikel på at hjælpe til.

Magnet terapi indebærer anvendelse af en magnetisk enhed, der bliver placeret på eller nær kroppen, for at lindre smerter og lette heling. De magnetiske produkter på markedet i dag kan fås i mange former. De kan tapes til huden, bæres som smykker eller sågar i dine sko. Eller du kan sove på dem, i din pude eller madras. Gigt, søvnløshed, karpaltunnelsyndrom og hovedpine er blandt den lange liste over lidelser, som folk har forsøgt at lindre, ved hjælp af magnetisk behandling. Selv om ingen kan sige, hvordan magneter virker, hævder fortalere for denne type behandling, at de kan have en dybtgående effekt på kroppen, især når man taler om at lindre smerter.

Fristelsen til at benytte magneter til medicinske formål er ikke ny. De gamle grækere troede, at lodestones (naturlige magnetiske bjergarter) havde terapeutiske egenskaber. I det 16. århundrede, har den schweizisk-fødte alkymist og læge Philippus von Hohenheim, der gik under pseudonymet Paracelsus, angiveligt brugt magneter til, at trække sygdomme ud af kroppen på patienterne. Gennem det seneste årti, er magnetterapi blevet stadig mere populært, især blandt professionelle sportsfolk, der bruger dem mod ømhed og smerter. Men alligevel betragtes denne behandlingsform stadig for kontroversiel. Forskere er først for nylig begyndt at udføre veltilrettelagt forskning, hvilket er nødvendigt for, at overbevise de fleste mainstream læger til, at tilføje magneter til deres medicinske arsenaler.

Næste Spørgsmål der opstår er hvordan virker denne form for terapi?
Teorien bag magnet terapi er, at de magnetiske felter der opstår ved brugen af magneter (eller af enheder, der genererer elektromagnetisk strøm) kan trænge ind i kroppen og påvirke driften af ​​de enkelte celler og forbedre arbejdsmiljøet i nervesystemet og de forskellige organer. Præcist hvad de magnetiske felter gør, det forbliver et mysterium. Men der er flere hypoteser, nogle siger at den elektriske strøm skabt af magneterne, afbryder transmissionen af ​​smertesignaler i centralnervesystemet. Andre hævder, at magneter øger blodgennemstrømningen til et område, og dermed øger tilførslen af ​​ilt og andre næringsstoffer og i sidste ende reducere smerter og hævelser.

En anden vigtig ting, der er værd at vide er, hvad kan man forvente ved brugen af magnetisk terapi?
Det menes, at magneter skal placeres rimelig præcist, for at have den optimale ønskede effekt (de fungerer bedst, når de placeres over et organ område, der har en vis grad af intakt cirkulation). Derfor er det bedst, at udføre magnetterapi under kyndig vejledning af en læge eller anden behandler, såsom f.eks. en massage terapeutmed erfaring i brugen af magnet til terapeutisk behandling.
Fortalere for magnetisk behandling, mener at der er en række sundhedsmæssige fordele, ved brugen af magneter.
Magnetisk terapi anvendes oftest mod smerter, sædvanligvis i led og muskler. Magneter er også blevet anvendt til at lindre post-kirurgi smerter. Nogle fortalere antyder også, at magneter kan reducere stress, samt lindre søvnløshed og behandle migræne. Andre hævder endda, at magnetisk terapi kan bekæmpe infektioner og forbedre lidelser i centralnervesystemet, såsom ved kramper. Mens forskning har vist, at magnetterapi faktisk kan lindre smerter, er der ikke meget valid dokumentation for, at det også gælder for andre lidelser.

Der er også enkelte tilfælde, hvor det ikke anbefales eller direkte er forbudt at benytte sig af magnetitisk terapi.
Har du f.eks. en pacemaker eller en implanteret defibrillator, skal du ikke bruge magneter. Du må heller ikke bruge magneter i nærheden af ​​en person, der har en pacemaker eller defibrillator, da magnetfeltet kan forstyrre driften.
Ligeledes hvis du er allergisk over for metallet i magneterne, skal du anvende produkter, der er omfattet i hyper allergen plastik.
Du skal også undgå en magnetisk behandling hvis du er gravid, fordi magneter ikke er blevet testet på gravide kvinder. Og man kender stadig ikke effekten af, påvirkningerne på fostret.
En sidste ting er, det anbefales ikke, at sove på en magnetisk rullemadras i mere end otte timer ad gangen.

Håber denne artikel har været med til, at klarlægge hvad magnetterapi er for en størrelse. Og på hvilke områder, det kan gøre en forskel at benyttes sig af denne behandlingsform.