Nye fantastiske shopping muligheder

Et dannebrogsflag kan knyttes til mange traditioner

På valdemarsdag d. 15 juni hvert år flages der på offentlige bygninger og busserne kører rundt med flag på hele dagen. Men hvorfor gør de egentlig det er der mange der vil spørge og det gør de fordi det er årsdagen for at et dansk flag faldt ned fra himlen under et slag i Estland i 1219. Historien hedder sig at der under slaget mod de hedenske estere pludselig dalede at dannebrogsflag ned fra himlen og en stemme sagde danskerne og kristendommen ville sejre så længe at denne fane blev holdt højt.
Om hvorvidt flaget er faldet ned fra himlen er der mange meninger om, men alt andet end lige er det årsagen for at vi fejrer valdemarsdag her i Danmark.
Og siden den dag har det danske flag haft en stor betydning for det danske folk, vi har rigtig mange stolte traditioner hvor et dannebrogsflag er en del af traditionen.
Først og fremmest hejser vi gladelig flager, hver der gang der er fødselsdag i familien og ved andre særlige lejligheder som barnedåb, konfirmation, bryllup, begravelse og alle de andre tilmed.
Men også ved sports arrangementer har dannebrog stor betydning. Hvis du tænker tilbage på den sidste gymnastik opvisning du har været til, der gik de garanteret indmarch med mindst en fane højt hævet. Og har du for nylig set en landholds håndbold kamp, så har du med sikkerhed også set hele holdet stå og kigge op på fanen, imens nationalsangen blev sunget.
Man kan også godt kalde et dannebrogsflag for vores varemærke, for det er et kendetegn der signalerer hvilket land vi kommer fra. For eksempel campister der hvert år kører syd på for at holde ferie, de fleste af dem har det danske flag på campingvognen, så alle kan se hvor de kommer fra. Ligeså vel som tyskerne ofte kører med deres flag monteret ud af vinduerne på deres biler, når de kører på ferie her til Danmark.